terug in Nederland deel 1 ;)
Blijf op de hoogte en volg Corjanne
25 November 2006 | Kenia, Kisumu
Hoe is het daar? De verkiezingsstress is nu over bij jullie als het goed is, maar het zal wel een bewogen week geweest zijn qua nieuws!
Als wij niet beter wisten zouden we denken dat we in Nederland zijn nu. Het weer is echt nederlands! Het regent hele dagen en de nachten sowieso. Met als gevolg dat veel wegen onbegaanbaar zijn geworden met de auto. Veel schooltjes zijn dan ook niet meer bereiken, en voor het afleveren van de kerstpakketjes zijn we genoodzaakt om met de auto te gaan! Ja de kerstpakketjes hebben ons deze week nog in haar ban gehouden. We hebben er in totaal 2200 gemaakt. We zijn deze week voornamelijk bezig geweest met het verspreiden ervan, dat is wel echt leuk om te doen zoals jullie vorige week konden lezen! We hebben wel ons schema om moeten gooien en sommige schooltjes moeten skippen, omdat ze n iet meer te bereiken waren. Zo zijn we niet naar de bergschooltjes geweest en niet naar de schooltjes bij Lake Victoria. En dan nog hebben we aardig wat keren vastgezeten in de modder met de pick-up. Maar we zijn er altijd weer uit gekomen! Ach ja, het is weer eens iets anders! Verder hebben we waarschijnlijk de laatste wonden behandelt deze week. De schooltjes zijn gesloten nu en we hebben ze allemaal twee keertjes gehad. Nu is het dus de beurt aan de volgende vrijwilligers, die weer naar ( ook andere) schooltjes gaan om te kijken hoe het ervoor staat.
Er is wederom goed nieuws over Felix, hij wordt as maandag in Nairobi geopereerd. Hij is maandag langsgeweest bij ons op de compound. Dat was echt erg leuk. Hij is wel een beetje verlegen, maar op een gegeven moment kwam hij los en ging hij lekker spelen en zingen. Dus wij zijn hier met zn allen heel hard aan het hopen dat maandag alles goed gaat! Hij zal na de operatie snel terugkeren naar Kisumu, waar hij de komende tijd bij dokter nicholas verblijft. Daar kunnen we em ook op gaan zoeken. Ik zal jullie de volgende keer weer op de hoogte brengen, onder meer over hoe de operatie is verlopen.
Verder hebben we de afgelopen week wat feestjes gevierd hier! Zaterdag zijn we lekker wezen stappen in de Mon Amis. Daar draaien ze muziek die bij ons ongeveer drie jaar geleden in de top 40 stond, maar het is in ieder geval bekende muziek en er zijn meer mzungus! Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gedanst. Daar waren we ook echt aan toe na de film die we hadden gezien ( Step-up, een dirty-dancing achtige film, we kwamen dansend de bios uit, en dat alles voor slechts 2 euro ;)). Ik mis mn meisjes wel hoor, als we zo aan het stappen zijn! Nobody likes Martini the way we do ;) (Martini, mmmmmmmm hề Marly)!. Maar goed, als ik terug ben in nl gaan we daar er weer van genieten! En met Malou is het stappen ook errug gezellig. Hier hebben ze trouwens een heel flesje Smirnoff voor een eurootje, das natuurlijk ook niet verkeerd, zo kan je nog eens rondjes geven;). Niet dat we dat erg veel drinken trouwens, we zijn echt nergens meer aan gewend.
Afgelopen dinsdag was Carmen jarig en die heeft ook een feestje gegeven. Nynke had lekker tapas gemaakt en het was gewoon hartstikke gezellig. Op zulke momenten vergeet je gewoon bijna dat je in Kenia zit. Je bent dan even zo iets anders aan het doen en weer even ‘westers’ bezig, dat je ook echt weer moet wennen als je daarna weer op straat ‘ in Kenia’ bent. Het is wel erg fijn om zo op zn tijd weer even met westerse mensen westerse feestjes te vieren hoor! Kan je weer eventjes de batterij helemaal opladen!
We hebben ook ons visum verlengd van de week. Van tevoren door veel mensen gewaarschuwd dat dat echt de hele middag in beslag neemt, als het je dan al lukt en dat het je veel geld gaat kosten. Dus wij waren overal op voorbereid. Het bleek echter niet nodig, want na 25 minuten en 200Ksh lichter ( dat is slechts 2 euro) hebben we de verlenging binnen! Om het te vieren naar de bakker getogen en daar chocoladecake gekocht, waar we vervolgens de rest van de middag misselijk van zijn geweest. We zijn ook niets meer gewend natuurlijk, haha! Maar goed, op het moment dat we het aan het eten waren wel even erg van genoten!
Verder mis ik jullie allemaal en wil ik nog even mn teammies feliciteren met de overwinning op de vocasa meisjes ( ;)). You go girls! Goed bezig! Ook Loes nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad! En iedereen bedankt voor de reacties, mailtjes, kaartjes en (sinterklaas)pakketjes! Ik wist het wel, wij zijn hier zo zoet aan het zingen voor de Sint elke avond, dat ie wel langs moest komen natuurlijk! Ook bedankt voor de verkiezingssmsjes, het is zoo raar om hier zonder nieuws te zitten! Thanks for keeping me in touch. Veel liefs vanuit het inmiddels weer wat warme Kisumu.
25 November 2006 - 08:51
Tonny:
Je zit toch weer volop te genieten van alles en dat weer, och dat went wel. De overgang is dan straks niet zo groot als je weer terug bent in ons eigen kikkerlandje. Wij hebben trouwens vandaag 18 graden, dat is toch ook niet normaal. Nog fijne dagen daar en hopelijk gaat maandag alles goed met Felix.
Groetjes uit Boxmeer. -
25 November 2006 - 10:23
Kim:
Hey Corrie!!
We miss you to!
Maar geniet er nog maar van daar, want voor je het weet zit je weer met ons opgescheept ;-) haha
Morgen gaan we lekker bij jou pappie en mammie eten, jammie jammie heb er al zin an!
Mailen snel weer!
x -
26 November 2006 - 13:27
Kim 2:
Hey cor,
Zie dat je lekker aan het genieten bent. Goed zo, de tijd vliegt voorbij. Kerstpakketjes al ja. Jeetje bij ons is net de sinterklaasperiode aangebroken. Geniet er nog van! En btw fijn dat het visum zo snel geregeld is. kun je er weer tegenaan.
x K -
27 November 2006 - 07:34
Ellie:
Hee Corrie, wij missen jou ook hoor, zeker gister.... maar de gehaktballetjes van jouw pappie waren heerlijk!!! jammiee!!!
Tot snel weer!
x Ellie -
27 November 2006 - 08:20
Joske:
He little sister,
Je houdt het nogal netjes Vocasa MEISJES! Maar ik weet natuurlijk wel beter!!
Het plezier straalt er nog steeds van af, super! Zaterdag met An en Gys wezen stappen was erg gezellig veel liefs en tot snel!
KUS -
28 November 2006 - 18:18
Pappa Theo:
hallo lieve Tummie
Na alle kerstpakketjes voor de kinderen daar, heb ik ook een verrassing voor jou. Voor 10 Keniaantjes gaat de Lucia Stichting uit Oudewater de school betalen, zodat ze voor hun toekomst een opleiding kunnen volgen. Geweldig he.
veel liefs
pappa -
28 November 2006 - 18:26
Sinterklaas:
Ja ook voor jullie is het zo 5 december 2006.
Sinterklaas heeft voor iedereen een wijze les.
Al ben je ver van Holland vandaag.
Hij komt in gedachten toch even aan.
Hij hoort jullie hard zingen.
En ziet jullie soms van plezier springen.
Veel goed werk in Kisumu gedaan.
Om straks nog wat weekjes op vakantie te gaan.
Verdiend hebben jullie dat echt wel.
Door te zorgen voor zo'n groot kinderstel.
dD groetjes van piet en Sint.
Die jullie geweldige meiden vindt.