1ste maand rond!
Blijf op de hoogte en volg Corjanne
28 Oktober 2006 | Kenia, Kisumu
Daar zijn we weer!! Hoe is het in nederland? alles zn gangetje? Hier wel! Weer een weekje lekker bezig geweest! Bedaqnkt voor alle lieve post die ik heb ontvangen, super!! Daar kikker je van op. Een korte update van deze week:
Met felix ( het jongetje met de gezwellen) gaat het goed. Hij woont nu bij nicholas, dat is een van de dokters die ook meegaat naar het medical camp. Nicholas is nu met hem naar nairobi, omdat hij daar een scan nodig heeft. Na die scan is de diagnose helemaal helder en kan hij verder behandelt worden. Voor die verdere behandeling wordt hij waarschijnlijk gratis opgenomen in het ziekenhuis. ook hier hebben ze een potje voor mensen die een heldere diagnose hebben, maar geen geld voor een behandeling, om ze toch te kunnen behandelen. De onderzoeken zijn dus het enige waarvoor betaald moet worden en dat hebben Sue, Nicholas, Malou en ik( met steun van de nederlandse sponsonrs!) samen gedaan. De rest wordt nu dus zeer waarschijnlijk betaald. Felix is donderdag op de compound geweest en we hebben even met em kunnen praten( voor zover mogelijk). Hij was erg onder de indruk van alle aandacht. Daarbij had hij sindstijden weer fatsoenlijk gegeten bij nicholas. Thuis heeft hij geen ouders meer en is het maar afwachten of iemand wat te eten voor ehm meebrengt. Maar dat gaat dus allemaal de goede kant op!Ik bericht jullie weer.
Vorige week zaterdag hadden we afscheidsfeestje van art. Art had het alleen nog zo druk een dag voor vertrek dat hij er zelf niet bij was, haha. Maar goed, we hebben er toch een leuek avond van gemaakt. We zijn eerst naar de bios geweest, naar click, met adam sandler. Dat is echt te bizar. De bios was bijna nog mooier dan die in nederland, airco en alles erop en eraan. En dat alles voor 2 euro! We hadden dan ook even het idee weer in nederland te zijn!( behalve dat ze voor iedere film het keniase volkslied spelen en de hele zaal gaat staan). Maar het was erg leuk!! en heerlijk even in de frisheid! Daarna hebben we daar ook gegeten, biefstuk met patat en sla voor 2 euro. Bizar, de boodschappen zijn heir even duur als in Nederland, maar het uit eten is echt goedkoop! Daarna zijn we nog gaan stappen in de mon amis, dat was echt superleuk! Westerse muziek afgewisseld met keniase, weer eens oduerwets lekker gedanst! En jaja, nog 4 andere mzungus in de tent!! Het is fijn om weer eens andere blanken te zien haha. Een geslaagd avondje dus.
Vandeweek zijn we begonnen met de wondkit mee te nemen naar scholen. Normaal doen we op de scholen ontworming even geven we soms potloden oid. Nu hebben we samen met de dokter een kit samengesteld waarmee we de wonden van de kinderen kunnen behandelen, zodat ze niet erger kunnen worden en leiden tot amputaties ( wat hier schrikbarend vaak het geval is). Dat gaat heel goed! Malou is natuurlijk verpleegkundige op de chirurgieafdeling, dus die weet precies hoe ze de wonden moet verzorgen. Ik assisteer haar, maar de gaasjes met zalfjes enzo klaar en plak de pleisters! Vandeweek hebben we savodns geoefend op injecties geven( op een kaars haha), dus dat kan ik nu ook. Maar zoalng we samen zijn, geeft Malou ze en maak ik ze klaar ( de penicilline vast oplossen enzo). Meestal zijn de wonden dan ook geod te behandelen, al kan je natuurlijk slechts hopen dat als ze het verband eraf halen het goed gaat, dat ze het dan wassen ofzo. Maar ja, we hopen dat we met de voorlichting iets doen iig. We gaan er de komende weken iig flink mee aan de gang!
Verder hebben we iemand die ons team komt versterken, Nynke. Zij werkte eerst voor een andere organisatie, maar is daar gestopt. Zij neemt in januari alles van ons over, dus zij gaat nu soms met ons mee om vanalles te leren enz. Erg leuk!!
Vandeweek ga ik mijzelf met de auto op de keniase weg begeven, ik ben benieuwd! Ze rijden hier ten eerste links, das al ff wennen. Daarbij rijden die matatu's als gekken! Daarbij is de weg hier zo verschrikkelijk slecht dat je er slalommend overheen moet om de grote gaten te vermijden. Maar ja ik denk dat ik wel voldoende gewend ben om het is te proberen. Daarbij scheelt het veel geld, we hebben dan geen driver nodig! Jullie horen wel hoe het is gegaan, haha.
Volgende week gaan we ook bergbeklimmen. Er zijn drie schooltjes die niet met de auto te bereiken zijn enw aar we toch heen moeten. Daarna gaan we naar tobias zijn huis om daar zijn familie te ontmoeten. Hij heeft al zijn kidneren (8) opgetrommeld om ons te ontmoeten. We hebben er erg veel zin in!
Dit was het wel zo'n beetje voor deze week!! Succes weer allemaal in Nederland!! Veel liefs!
28 Oktober 2006 - 07:47
Yvette:
haai,
weer een hele week met gebeurtenisse!! He worduh er alleen maar meer!! Heel veel plezier en suc6 deze week mej autorijden;) ik zou mar een gordel om doen haha
xxxx -
28 Oktober 2006 - 08:07
Boye:
Hey Schoonzus,althans binnenkort officieel :)... Klinkt allemaal weer goed.Mooie belevenissen en ervaringen, echt super!Auto rijden links gaat vast goedkomen en "gasje bij" kennen we in Nederland ook. Succes en heel veel liefs. x -
28 Oktober 2006 - 15:07
Ellen:
Hee Corrie,
Cool dat je mijn kaartje hebt gehad! hihi en wat een verhalen weer! Succes met bergbeklimmen en auto rijden!
Veel liefs x Ellie -
28 Oktober 2006 - 16:41
Anneke:
Hee Corjan!
Hihi, leuk dat we elkaars verhalen kunnen lezen en berichtjes kunnen plaatsen! Veel liefs vanuit Montreal :) en inderdaad heel veel succes met slalommen!
Liefs, Anneke -
29 Oktober 2006 - 13:27
Sjerlon:
He zuster Lucassen!
Wat zijn jullie goed bezig daar! Volhouden hoor! Kijk je uit met autorijden.. We willen je graag heelhuids terug in Nederland ontvangen over twee maandjes! Succes verder.
Liefs Sjerlon -
29 Oktober 2006 - 15:04
Hanny:
Wat indrukwekkend wat je daar allemaal doet! Ik vind het knap dat je het emotioneel aan kan, al die ellende! Gelukkig is er ook nog tijd voor leuke dingen merk ik, even stappen en naar de bios, blijven doen hoor!
xxx liefs Hanny -
31 Oktober 2006 - 09:20
Freke:
hey corjanne!
ik volg jullie verhalen al via de site van Malou, maar bedacht me dat jouw site misschien ook wel makkelijk te vinden was, en ja hoor. Volgens malou ben jij een goede verpleegsterassistent. Wie weet iets voor in de toekomst..? haha Hier in Nederland gaat het zo z'n gangetje. We zijn bezig met de voorbereidingen voor de bruiloft, dat is erg leuk om te doen. Jij heel veel succes daar met het werk dat jullie doen. En geniet van het bergbeklimmen, lijkt me echt tof in die natuur daar.
groetjes doei doei -
31 Oktober 2006 - 20:41
Kim:
He Corrie...
Hoe gaat het verplegen en het auto rijden aan de linker kant van de weg????
Heb je net een heel lang mailtje gestuurd...moet je maar snel gaan lezen, hihi :-)!!
Dikke kus vanuit Nijmegen
x